Sivutyö

Sivutöiden tekeminen yleistyy koko ajan. Niitä tehdään paitsi rahan, myös identiteetin muodostamisen ja merkityksen etsimisen vuoksi.

Verokortti usealle työnantajalle

Kaikille palkkatuloille on vain yksi verokortti. Voit antaa saman verokortin useille työnantajille. Sivutuloille ei enää lasketa eri veroprosenttia. Verokortissa on yksi tuloraja koko vuoden tuloille.

Kun haet verokorttia, sinun täytyy arvioida, kuinka paljon tuloja saat vuoden aikana. Ilmoita kaikki palkkatulot samaan kohtaan – niitä ei enää tarvitse jakaa päätoimen ja sivutoimen tuloiksi. 

Tarkkaile vuositulorajaasi

Seuraa palkkojen kertymistä vuoden aikana erityisesti silloin, jos sinulla on useita työnantajia. Jos tuloraja ei riitä, hae uutta verokorttia OmaVerossa.

Sivutoinen yrittäminen?

Haluaisitko testata yrittäjyyttä tai saada lisäansioita? Eikö sinulla kuitenkaan ole mahdollisuutta tai aikaa sitoutua toimintaan täysipäiväisesti ainakaan vielä?

Sivutoimiseksi yrittäjäksi ryhtyminen saattaa tällöin olla sinulle varteenotettava vaihtoehto.

Yleensä kyseinen operaatio toteutetaan perustamalla toiminimi joko itse tai esimerkiksi OP:n Kevytyrittäjä-palvelun kautta.

Aikuisille viihdettä

Online pelit ovat entistä enemmän mukana aikuisten vapaa-ajassa. Kasinopelit, ajanvietepelit ja suoratoisto vievät entistä suuremman osan vapaa-ajasta. Siinä kiihdyttävänä tekijänä on ollut mobiililaitteiden ja sovellusten lisääntyminen – jokaisella on se viihdelaite nykyään aina mukana.